23 Temmuz 2007

ÇİN İŞİ, TSK BİLİŞİ,
BUNU YAPAN İKİ KİŞİ...

Temmuz 2007 seçimi AKP’nin ve Tarhan Erdem’in ezici zaferi ile sonuçlandı. Artık her ikisi de Türkiye’nin ve anketlerin sahibidir. Hiç kimse ikisine de “gayrı meşru” diyemez. Biliyorsunuz, 2002 seçiminde, o zamanlar düzenli olarak yazdığım www.haber3.com da, şu sloganı kullanmıştım: “Sağcıysanız oyunuzu AKP’ye, solcuysanız CHP’ye verin”; Türkiye’deki ekonomi-politik yapı, modernite döneminde, iki partili bir seçim sisteminde entropiye girmez. Hıristiyan-Yahudi; İT-Hİ; Birinci grup, ikinci grup; CHP-DP, AP-Sol; AKP-CHP...Yani, bu ikililik, temsiliyeti yakalayınca, o çok istediğiniz “istikrar” müesseseleşir. O zaman dediğimi yapmıştınız.

Temmuz 2007 seçiminde ise şu slogana neşv ü nema vermek istedim: “Ümmî Şef; Tek Partili Meclis.” Sadece tek anın içinde ikililik yetmez; zamansal olarak da ikili dönemlere gereksinim vardır: Millî Şef-Tek Parti iktidarı ile Ümmî Şef-Tek Partili Meclis’i karşılaştırmamız gerekli; toplumun eytişimini (siz bu sözcüğü “dialektik” olarak biliyorsunuz) görmek için. Bu çok önemli. Buna yaklaşmış bulunuyoruz. Oyların tamamına yakınını (% 50’ye varan bir çoğunluk, o taptığınız demokraside “tamamı” demektir.) alan bir parti, seçim sistemi mağduru olarak, 340 milletvekilinde kalmıştır. Mesele bu kadar basittir.

AKP'NİN SEÇİM ZAFERİNİN İKİ MİMARI’NDAN BİRİ THE GRANDMONUMENT'TİR; İKİNCİSİ BAYKAL...

BENİM HİPOTEZİM TERSİNDEN DOĞRULANDI: SEÇİM'E 15 GÜN KALA, SABAH, HÜRRİYET, MİLLİYET, Vd. (Yani MEME'nin Amiral Gemileri) SEÇİM HABERİ YAPMADILAR... EĞER AKP'Yİ KAPSASALARDI, AKP DAHA AZ OY ALACAKTI... KAPSAMADIKLARI İÇİN AKP DAHA ÇOK OY ALDI...

TARHAN ERDEM HAYATI BOYUNCA İKİ KEZ TAHMİNLERİNDE DOĞRU ÇIKTI: 1983'DE ve 2007'de... HER İKİSİNDE DE ÜFÜRMÜŞTÜ... 1983'de NASIL ÜFÜRDÜĞÜNÜ BANA ANLATMIŞTI. KİTAPLARIMDA VAR...

Dedim ya, AKP’nin seçim zaferinin arkasında iki kişi var: Baykal ve the Grandmonument. İki de olgu: Çin malları ve sağlık sektöründe AKP tarafından yapılanlar. Gelecekteki ekonomik kriz ve TSK yapılanması, ikisini de alıp götürebilir ve 2008’de, Çin mallarına kota konur ve en STK TSK’nın komuta kademesi 1968’lilerden oluşabilir. O zaman, ikililik, entropik olarak çözülür. Bunun örneği 27 Mayıs’tır. AKP, DP’den ders almalıdır.

Ancak sağlıkta yaşananlar çok önemli. Türkiye’de Tıp Fakültelerinde her 3 öğrenciye 1 öğretim elemanı düşüyor. Yani, Harvard’ın 34 öğretim elemanının yaptığını, Çapa Tıp 734 öğretmen ile yapıyor. Bunun sonucunda da, doktorun sayıca azlığından, sağlıkta özelleştirme ve elit doktor zenginliği ortaya çıkıyor.

Ekonomik kriz AKP’nin elinde kaldı; patlar mı? İsrail-ABD gücü AKP’nin elinde “bunu” patlatır mı?

Patlatırsa, artık bilin ki, Türkiye’nin global kapitalistlere satılacak malı kalmamıştır ve AKP’nin işlevi bitmiştir.

AKP artık Türkiye’nin sahibi. Tarhan Erdem de anketlerin efendisidir...
İzlemeye devam edeceğiz... Bize şimdilik sadece izlemek düşüyor.

3 yorum:

Adsız dedi ki...

Veysel Hoca nın seçimden önce yazdığı son yazısındaki seçim tahminleri tutmamıştır.(fakat Hoca tersten tutuyor diyo:) seçimden once ki 15 günlük süre zarfında meme gazeteleri akp ile ilgili tonla haber(reklam) yapmıştır ve ayrıca meme tvleri de dolu yayın yapmıştır.
Zaten Veysel Hoca nın bu seçimle ilgili hiç bi tahmini tutmamıştır...(ama Hocam tutuyor deyyo ilginç)

Adsız dedi ki...

Tuttuyooo... tutuyooo.... duduyooo...
Ümmi şef, tek partili meclis geliyoooo...

Adsız dedi ki...

yaw bırakh yawwww